Typisch voor deze opleiding

  • Je verkent het brede vakgebied, met aandacht voor teamgericht werken en gezonde voeding.
  • Je verwerft basisvaardigheden in de keuken bij het verwerken van grondstoffen, bereiden en presenteren van gerechten.
  • Je verwerft basisvaardigheden in het restaurant bij het klaarmaken en serveren van dranken, opdienen  van gerechten en communiceren met gasten.
  • Zowel in de keuken als in het restaurant komen aspecten van economisch en duurzaam handelen aan bod.
  • Je leert de basisprincipes van arbeids- en voedselveiligheid.

 

Toekomst en mogelijkheden

Afgestudeerden kunnen na de derde graad:

  • op de arbeidsmarkt aan de slag als uitvoerend kok in de grootkeuken van instellingen, bedrijven, vakantie- en seminariecentra, zefbedieningsrestaurants en in cateringkeukens;
  • een zevende specialisatiejaar volgen om een extra beroepskwalificatie te behalen;
  • een algemeen zevende specialisatiejaar volgen die voorbereidt op verder studeren in het hoger onderwijs.
   

RK

   

3

4

algemene vorming

godsdienst

2

2

lichamelijke opvoeding

2

2

maatschappelijke vorming

3

3

wiskunde

2

2

Engels

1

1

Frans

2

2

Nederlands

3

3

specifieke vorming

restaurant en keuken

17

17

   

32

32