Typisch voor deze opleiding

  • Je verkent het brede vakgebied van verschillende uitbatingsvormen binnen grootkeuken en catering.
  • Je neemt verantwoordelijkheid op binnen het team en je volgt procedures correct op.
  • Je verwerft een goede kennis van grondstoffen en materieel, grootkeukentechnieken, bereiden van gerechten volgens doelgroep, maaltijddistributie en gastvrije bediening.
  • Je leert kostenbewust en duurzaam omgaan met productiemiddelen.
  • Je leert de principes van arbeids-en voedselveiligheid.

 

Toekomst en mogelijkheden

Afgestudeerden kunnen na de derde graad:

  • op de arbeidsmarkt aan de slag als uitvoerend kok in de grootkeuken van instellingen, bedrijven, vakantie- en seminariecentra, zefbedieningsrestaurants en in cateringkeukens;
  • een zevende specialisatiejaar volgen om een extra beroepskwalificatie te behalen;
  • een algemeen zevende specialisatiejaar volgen die voorbereidt op verder studeren in het hoger onderwijs.
   

GC

   

5

6

algemene vorming

godsdienst

2

2

lichamelijke opvoeding

2

2

maatschappelijke vorming

2

2

wiskunde

2

2

Engels

1

1

Frans

2

2

Nederlands

2

2

specifieke vorming

grootkeuken en catering

19

19

   

32

32